Breaking News

Στις φλόγες η Καλιφόρνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εν μέσω καύσωνα, τεράστιες πυρκαγιές, που προκλήθηκαν από κεραυνούς αυτή την εβδομάδα, σαρώνουν την Καλιφόρνια, καταστρέφοντας δάση και σπίτια, με περισσότερους από 12.000 πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με το BBC, έξι είναι οι νεκροί, τουλάχιστον 43 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και πυροσβέστες, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η παροχή βοήθειας από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, έκανε έκκληση για βοήθεια από Αυστραλία και Καναδά.

Περισσότεροι από 12.000 κεραυνοί έπληξαν την πολιτεία, ενώ μεταξύ των 560 πυρκαγιών που ξέσπασαν - οι οποίες ενισχύθηκαν από το κύμα καύσωνα - κάποιες είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην πολιτεία. Οι μεγαλύτερες είναι στα ορεινά στα νότια και ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο.


Με περισσότερα από 650.000 κρούσματα κορονοϊού, η Καλιφόρνια έχει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στις ΗΠΑ, με ορισμένους να δηλώνουν ότι φοβούνται να πάνε σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, επισημαίνει το BBC.



Το βίντεο, που ήρθε τώρα στη δημοσιότητα, καταγράφει τη δύσκολη κατάσταση στην κομητεία Νάπα πριν 4 ημέρες (18 Αυγούστου).