Breaking News

«Έφυγε» ο γνωστός ηθοποιός Wilford Brimley, τηλεοπτικός παππούς της Shannen Doherty (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο ηθοποιός Wilford Brimley, γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «The Natural» (με τον Robert Redford, 1982), «The Thing» (1982), «Cocoon» (1985) και «The Firm» (με τον Tom Cruise, 1993).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του περιοδικού Variety, ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 1η Αυγούστου. Η εκπρόσωπός του, Lynda Bensky, είπε στους New York Times ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στα νεφρά τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο Wilford Brimley γεννήθηκε στο Salt Lake City της Γιούτα, υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, εργάστηκε ως αγρότης και αναβάτης σε ροντέο, δούλεψε ως σωματοφύλακας στον επιχειρηματία Howard Hughes (που απεβίωσε το 1976), ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο του θεάματος ντουμπλάροντας ηθοποιούς σε σκηνές με άλογα και ιππασία και αργότερα, σε μεγαλύτερη ηλικία, άρχισε να συμμετέχει  σε ταινίες.

Ο ηθοποιός ήταν διάσημος και για τη σειρά διαφημίσεων της εταιρείας τροφίμων Quaker Oats, όπου εμφανίστηκε, ενώ είχε μεγάλη συμμετοχή και σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Μάλιστα, στη σειρά «Our House» (1986-1988) υποδύθηκε τον τηλεοπτικό παππού της Shannen Doherty (της Brenda από τα "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς").


Εκτός από τις ταινίες, που προαναφέρθηκαν, έπαιξε και στις: «Absence of Malice» (με τον Paul Newman, 1981), «Tender Mercies» (1983), «High Road to China» (με τον Tom Selleck, 1983), «My Fellow Americans» (1996), «In & Out» (1996), «Brigham City» (2001), «Did You Hear About the Morgans?» (με τους Hugh Grant και Sarah Jessica Parker, 2009) κ.α.

Οι τελευταίες του συμμετοχές στον κινηματογράφο ήταν στις ταινίες «Timber the Treasure Dog» (2016) και «I Believe» (2017).

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συμμετοχή στην ταινία «The Firm - Η Φίρμα», με τον Tom Cruise (1993).



Το βίντεο είναι από τη σειρά «Our House».