Breaking News

Wisconsin: Επεισόδια για δεύτερη νύχτα μετά τον πυροβολισμό του αφροαμερικανού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για δεύτερη νύχτα σημειώθηκαν επεισόδια στην πολιτεία Wisconsin των ΗΠΑ, μετά το σοκαριστικό βίντεο, που δημοσίευσε η Washington Post, που έδειχνε τον εν ψυχρώ πυροβολισμό ενός αφροαμερικανού από αστυνομικούς, στην πόλη Kenosha...

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή και στη συνέχεια σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ ένταση επικράτησε και τη νύχτα της Δευτέρας, με διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Σύμφωνα με το BBC, ο αφροαμερικανός, που πυροβολήθηκε αρκετές φορές τη στιγμή που επιχείρησε να μπει στο αυτοκίνητό του, ονομάζεται Jacob Blake και είναι 29 ετών, ενώ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Tony Evers, κάλεσε την Εθνική Φρουρά να βοηθήσει την τοπική αστυνομία στην καταστολή των επεισοδίων, επισημαίνει το BBC.

Στην πόλη Kenosha είχε τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) έως στις 07:00 το πρωί της Τρίτης, αλλά το μέτρο αγνοήθηκε από τους διαδηλωτές.



Υπενθυμίζεται ότι νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από το θάνατο του George Floyd, που άφησε την τελευταία του πνοή στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, κατά τη βίαιη προσαγωγή του τον περασμένο Μάιο, στις 25 του μήνα.