Breaking News

Αντιδήμαρχος Αθηναίων για το «ξήλωμα» της Πανεπιστημίου: «Υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για το 
«ξήλωμα» της Πανεπιστημίου και τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του έργου του Μεγάλου Περίπατου, επιβεβαιώνοντας ότι τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά. Επίσης, σχολίασε τα δημοσιεύματα που ήθελαν να σταματά το έργο.

«Προχωράμε κανονικά στο ό,τι έχουμε εξαγγείλει. Μπήκαμε στη διαδικασία να εφαρμόσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα είχε διάρκεια έξι μήνες, ένα ικανό χρονικό διάστημα για να αντλήσουμε δεδομένα» είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος (Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως) Αθηναίων.

Όταν του επεσήμαναν από την εκπομπή «Έρχονται μηνύματα τηλεθεατών που λένε γιατί δεν αναφέρεστε στον Μεγάλο Περίπατο και στα 2 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν και που τελικά όλο αυτό δεν λειτούργησε», απάντησε:

«Αυτά που γράφονται και ειπώνονται είναι λανθασμένα γιατί εμείς υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας, από την πιλοτική παρέμβαση και το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο και το προεδρικό διάταγμα, το οποίο θωρακίζει την παρέμβασή μας, έως την τελική φάση που είναι η υλοποίηση.

Όσον αφορά το "βγήκε και δεν βγήκε," που είπε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, η ελεύθερη μετάφραση είναι ότι αναφερόταν στην προσωρινή πιλοτική εφαρμογή που κάνουμε, η οποία εξυπηρετεί τη διαδικασία του να αντλήσουμε πραγματικά δεδομένα, στα πλαίσια του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, το οποίο εκπονούμε.

Όταν ο Δήμαρχος είπε "δεν βγήκε", εννοούσε ότι υπήρξε μία ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, αλλά με τις παρεμβάσεις και την προσθήκη της εκ νέου λωρίδας η κίνηση έχει εξομαλυνθεί».

Δείτε το βίντεο.