Breaking News

Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανεπιθύμητη αντίδραση παρατηρήθηκε σε έναν συμμετέχοντα, που πήρε μέρος στις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που αναπτύσσει η εταιρεία AstraZeneca από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC.

Το αποτέλεσμα είναι να ανασταλούν προσωρινά οι τελικές κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η οποία περιέγραψε την αναστολή ως «ρουτίνα» στην περίπτωση «ανεξήγητης ασθένειας».

Όπως επισημαίνει το BBC, το συγκεκριμένο εμβόλιο θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια κατά του κορονοϊού, μεταξύ των δεκάδων που αναπτύσσονται παγκοσμίως. Οι ελπίδες ήταν υψηλές ότι μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, μετά από τις επιτυχημένες δοκιμές των φάσεων 1 και 2.

Στη φάση 3 πήραν μέρος περίπου 30.000 συμμετέχοντες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Η εταιρία θα μελετήσει δεδομένα ασφάλειας και η τελική απόφαση για την επανεκκίνηση της δοκιμής θα ληφθεί εντός λίγων ημερών από τον ιατρικό κυβερνητικό οργανισμό MHRA, σύμφωνα με το BBC.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πιστεύει ότι αυτή η διαδικασία δείχνει ότι έχουν δεσμευτεί για την ασφάλεια των εθελοντών τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.