Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Michael Lonsdale (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός Michael Lonsdale, ο οποίος ήταν γνωστός διεθνώς για τους ρόλους του ως ο κακός Hugo Drax στην ταινία James Bond του 1979 "Moonraker - Τζέημς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Μούνρεϊκερ" και ως ο ντετέκτιβ Claude Lebel στο "The Day of the Jackal" (1973).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του περιοδικού Variety, τη Δευτέρα ο ατζέντης του επιβεβαίωσε τη λυπηρή είδηση του θανάτου του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Όπως αναφέρει το Variety, ο Michael Lonsdale γεννήθηκε στο Παρίσι το 1931 από Άγγλο πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Έκανε το ντεμπούτο του το 1956 στην ταινία "It Happened in Aden (C'est arrivé à Aden)".

Για την ερμηνεία του στο "The Day of the Jackal" ήταν υποψήφιος για BAFTA, ενώ το 2011 κέρδισε στη Γαλλία το βραβείο Cesar Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία "Of Gods and Men" του Xavier Beauvois, που κυκλοφόρησε το 2010 (Τα βραβεία Cesar είναι τα μεγαλύτερα γαλλικά κινηματογραφικά βραβεία και απονέμονται κάθε χρόνο από το 1976).

Ήταν, επίσης, υποψήφιος για Cesar δύο φορές ακόμη, για τους ρόλους του στις ταινίες "Nelly & Monsieur Arnaud" του 1995 και "Heartbeat Detector (La question humaine)" του 2007.


Στην μακρά καριέρα του, ο ηθοποιός συμμετείχε σε περίπου 200 ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους μεγάλους σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ο τελευταίος ρόλος του στη μεγάλη οθόνη ήταν το 2016, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Sculpt" του Loris Gréaud.


Η φωτογραφία (πάνω) και το βίντεο, που ακολουθεί, από την ταινία "Τζέημς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Μούνρεϊκερ".