Breaking News

Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω του ο «Ιανός» - Τρία τα θύματα της κακοκαιρίας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας μας. 

Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, καθώς στα δύο θύματα από την κακοκαιρία, προστέθηκε και ένας 62χρονος που αγνοούνταν στην Καστανιά Καρδίτσας. Σύμφωνα με το τοπικό thessaliatv.gr λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του και τον καταπλάκωσε. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν το πρωί της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να αγνοείται για δεύτερη μέρα η 42χρονη φαρμακοποιός στο Μουζάκι.

Στην περιοχή της Καρδίτσας οι κάτοικοι της περιοχής μετράνε ακόμα τις πληγές τους,  ενώ σοκάρει η εικόνα του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι, που κατέρρευσε λόγω των ορμητικών νερών στην περιοχή.

Το Ηράκλειο Κρήτης βυθίστηκε μέσα σε μια νύχτα. Πλημμύρισαν οι δρόμοι και τα καταστήματα στην πόλη με το πέρασμα του κυκλώνα από το νησί. Εξαιτίας του καιρού 3 πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Κρήτης, ενώ συνολικά 7 ακυρώθηκαν.

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς, η Άσσος, θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης και από πέτρες.

Χθες, Σάββατο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για 4 μήνες, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης στους πληγέντες για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες (δείτε το τελευταίο βίντεο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εξέδωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής το Πυροσβεστικό Σώμα, η Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων. Ειδικότερα:

• Στο Νότιο Ιόνιο  (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 759 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 426 κοπές δέντρων, και 58 αφαιρέσεις αντικειμένων.
• Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 69 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 25 αντλήσεις και 44 κοπές δέντρων.
• Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 257 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 77 διασώσεις, 198 αντλήσεις και 6 κοπές δέντρων.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 42 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
• Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 1.372 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 772 διασώσεις, 870 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Open.