Breaking News

Η Βραζιλιάνα σέρφερ που «δάμασε» κύμα ύψους 22,4 μέτρων (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την περασμένη Πέμπτη (10/9) η World Surf League (WSL) ανακοίνωσε ότι η Maya Gabeira κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ - που κρατούσε από το 2018 - σχετικά με το μεγαλύτερο κύμα που έχει «δαμάσει» ποτέ γυναίκα σέρφερ.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Nazaré Tow Surfing Challenge του WSL, η 33χρονη Βραζιλιάνα έσπασε το δικό της ρεκόρ από τα 20,7 μέτρα στα 22,4 μέτρα, το οποίο κέρδισε και μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες.

Το ρεκόρ της έγινε τώρα επίσημο, ωστόσο σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στις 11 του μήνα, στο διάσημο σημείο της επικίνδυνης παραλίας Praia do Norte, στην πόλη Ναζαρέ της Πορτογαλίας.


«Διακινδύνευα πολύ περισσότερα, απ’ ό,τι συνήθως. Είχα την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο κύμα της ζωής μου, αλλά δεν ήμουν σίγουρη. Η ταχύτητα ήταν πολύ μεγάλη και ο θόρυβος που έκανε όταν "έσκασε", με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πιθανώς να ήταν το μεγαλύτερο κύμα που έκανα σερφ» δήλωσε η Maya Gabeira.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Guinness World Records, η όμορφη Maya Gabeira ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως σέρφερ σε ηλικία 17 ετών.