Breaking News

Οι Άγνωστοι Αθηναίοι, Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 2020 (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H ταινία - ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου «Οι Άγνωστοι Αθηναίοι» παρακολουθεί επί 6 χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί αθόρυβα στη φροντίδα τους.

Οι «Άγνωστοι Αθηναίοι» είναι ένα συγκινητικό οδοιπορικό και ταυτόχρονα αυθεντικό πορτρέτο της καρδιάς της Αθήνας, που μεταμορφώνεται συνεχώς...

Σημείωμα της Αγγελικής Αντωνίου: «Πάντα απορούσα πώς τα αδέσποτα σκυλιά επιβιώνουν στο κέντρο μιας τόσο μεγάλης, χαοτικής πόλης όπως η Αθήνα. Μοναδικό φαινόμενο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά. Ύστερα από εντατική παρακολούθηση ανακάλυψα τους μυστικούς σωτήρες και ευεργέτες τους, ανθρώπους που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να τα φροντίσουν. Αυτή η μοναδική, συμβιωτική σχέση κέντρισε το ενδιαφέρον μου. Mέσα από τις σχέσεις ανθρώπων και ζώων, η ταινία σκιαγραφεί ένα συγκινητικό πορτραίτο των αδέσποτων, με σκηνικό την Αθήνα που διαρκώς αλλάζει. Ταυτόχρονα είναι η προσωπική μου κατάθεση αγάπης προς την πόλη που πέρασα τα νιάτα μου και ενηλικιώθηκα».

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου
Πρεμιέρα (Ελλάδα): 17 Σεπτεμβρίου 2020
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γερμανία
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 76 λεπτά
Καταλληλότητα: Κατάλληλη