Breaking News

Όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο το Oruc Reis (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μέρα με την ημέρα ο Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις του. Μετά τις πρωτοφανείς ωμές απειλές του για πολεμική επίθεση κατά της Ελλάδας,  κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι εκπομπές των τουρκικών καναλιών πρόβαλλαν σωρηδόν εικόνες του Oruc Reis - το οποίο πλέει όλο και πιο κοντά στα παράλια του Καστελόριζου - να συνοδεύεται από φρεγάτες και κορβέτες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να δείξει πρωτίστως στη δική του κοινή γνώμη, αλλά και σε όσους διεθνείς παράγοντες τον πιέζουν να υποχωρήσει, ότι δεν κάνει πίσω.

Στην Αθήνα, πάντως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις απειλές και τις μεγαλαυχίες του Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για όλα.

Στο θέμα των τουρκικών ερευνών παρενέβη και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει την αλήθεια για το Oruc Reis.

Σύμφωνα με το Open, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Μέρκελ και του Ερντογάν συζητήθηκε το θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μεγάλα παράπονα για τη Γαλλία, λέγοντας στην Μέρκελ ότι πρέπει η ίδια να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, με ενίσχυση της φύλαξης της μεθορίου αντιδρά η κυβέρνηση στην αυξανόμενη ροή μεταναστών που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο και αποδίδεται σε απόπειρα της Τουρκίας να «ταράξει τα νερά» ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 του μηνός. Οι δυνάμεις στην περιοχή επανδρώνονται με επιπλέον 400 συνοριοφύλακες, που προσελήφθησαν πρόσφατα, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου φράχτη.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Open.