Breaking News

Πλακιωτάκης για νέα τουρκική Navtex: «Ακατανόητη η πράξη της Τουρκίας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για τα εθνικά μας ζητήματα, τις τουρκικές προκλήσεις και τον επερχόμενο διάλογο μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε το χθεσινό επεισόδιο, που έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο, όπου τουρκικό drone πέταξε πάνω την περιοχή. Μάλιστα, από τα μεγάφωνά του ακούστηκαν σειρήνες πολέμου και ο τουρκικός εθνικός ύμνος, ενώ έριξε και κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο του νησιού.

Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα Navtex, για άσκηση με πραγματικά πυρά, που εξέδωσε η Τουρκία για τις 29 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

«Το επεισόδιο στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια η οποία ερευνάται. Αυτό που θέλω να τονίσω, σχετικά με την έκδοση της νέας Navtex, είναι ότι η Τουρκία για μία ακόμη φορά προχωράει σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια, κατά την άποψή μου ακατανόητη, στο ευρύτερο πλαίσιο των τελευταίων εβδομάδων, που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο» είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Δείτε όσα είπε στη Φαίη Μαυραγάνη.