Breaking News

Regata Storica: Μεγαλοπρέπεια και λάμψη στη Βενετία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εντυπωσιακές γόνδολες με επιβάτες σε περιβολή εποχής εμφανίστηκαν στη Regata Storica, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Με σαφώς λιγότερο κόσμο λόγω πανδημίας, αλλά με την ίδια μεγαλοπρέπεια και λάμψη, το σημαντικό γεγονός πραγματοποιήθηκε χθες (6/9), κατά μήκος του μεγάλου καναλιού στη Βενετία.

Σύμφωνα με το Euronews, η πρώτη Regata διοργανώθηκε στα νερά της «Serenissima» το 1315, από τον τότε δόγη Τζιοβάνι Σοράντσο με αφορμή την άφιξη της βασίλισσας της Κύπρου Κατερίνας Κορνάρου.

Σύμφωνα με τη wikipedia, δεν είναι σαφές πότε ξεκίνησε η παράδοση. Κάποιοι μελετητές αναφέρουν ότι η προέλευσή της θα μπορούσε να χρονολογηθεί το 942 όταν συνέβη ένα περιστατικό. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ, οι πειρατές απήγαγαν γυναίκες της περιοχής, που ήταν σε ηλικία γάμου. Ωστόσο κυνηγήθηκαν αμέσως από άνδρες, που έτρεξαν οργισμένοι στα σκάφη τους και κατάφεραν να ελευθερώσουν τις νεαρές γυναίκες. Από το συγκεκριμένο συμβάν προήλθε η Festa delle Marie, μία παρακείμενη παράδοση, στην οποία ίσως έχει τις ρίζες της η Regata Storica.

Η πρώτη ημερομηνία, κατά την οποία εμφανίστηκε ο όρος Regata, χρονολογείται το 1274, επισημαίνει η wikipedia.

Δείτε τα βίντεο.