Breaking News

Τραγωδία με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουκρανία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας συνετρίβη αργά το βράδυ της Παρασκευής κοντά στην περιοχή  του Χαρκόβου, στα ανατολικά της χώρας, οδηγώντας στο θάνατο 25 άτομα. Επίσης, δυο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, το Antonov-26 μετέφερε δόκιμους από το πανεπιστήμιο της Εθνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Χάρκοβο (Kharkiv Air Force University) και ήταν σε εκπαιδευτική πτήση.

Αξιωματούχοι του υπουργείου έκτακτης ανάγκης διευκρίνισαν ότι επέβαιναν 27 άτομα. Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 22 νεκρούς, 2 τραυματίες και 3 αγνοούμενους.

Το αεροπλάνο συνετρίβη κατά την προσγείωσή του περίπου 2 χιλιόμετρα από ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Chuhuiv, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

Η αιτία της συντριβής διερευνάται. Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χάρκοβο, Oleksiy Kucher, δήλωσε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν πως ένας από τους πιλότους είχε αναφέρει βλάβη σε έναν κινητήρα πριν από το δυστύχημα.


Όπως μετέδωσε το Euronews, στο σημείο μετέβη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας.