Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Eddie Van Halen (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο Eddie Van Halen, ο σπουδαίος κιθαρίστας και συνιδρυτής του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος Van Halen.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του BBC, ο γιος του ανακοίνωσε στα social media πως άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μάχη με τον καρκίνο, τονίζοντας ότι ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε ποτέ να έχει.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το TMZ - που έκανε πρώτο γνωστή την είδηση του θανάτου του - πέθανε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο St Johns στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.


«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χρειάζεται να το γράψω αυτό, αλλά ο πατέρας μου, Edward Lodewijk Van Halen, έχασε την μακρά και επίπονη μάχη του με τον καρκίνο σήμερα το πρωί. Ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω. Κάθε στιγμή, που έχω μοιραστεί μαζί του στη σκηνή, ήταν ένα δώρο. Η καρδιά μου είναι σπασμένη και δεν νομίζω ότι θα ανακάμψω πλήρως απ' αυτήν την απώλεια. Σ' αγαπώ τόσο πολύ, μπαμπά» έγραψε την Τρίτη στο Instagram ο γιος του Wolf.


Ο Ολλανδό-Αμερικανός μουσικός γεννήθηκε στην Ολλανδία, μεγάλωσε στην Pasadena της Καλιφόρνια και ίδρυσε τους Van Halen με τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον ντράμερ Alex. Τα αδέλφια ενώθηκαν με τον τραγουδιστή David Lee Roth και τον μπασίστα Michael Anthony και άρχισαν να κάνουν εμφανίσεις σε κλαμπ του Δυτικού Χόλιγουντ όπως το Gazzarri's και το Starwood.


Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ το 1978, που έφτασε στο νούμερο 19 στα charts του Billboard και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα ντεμπούτα της δεκαετίας.

Η μπάντα ήταν πιο γνωστή για το τραγούδι Jump, το οποίο έφτασε στην κορυφή των charts των ΗΠΑ το 1984. Το 2007 εισήλθαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που τον αποχαιρετούν, μέσω social media, ανάμεσά τους ο frontman των Kiss, Gene Simmons και ο Flea, μπασίστας των Red Hot Chili Peppers.


Πληροφορίες από: BBC - Variety