Breaking News

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Είχε προηγηθεί σεισμός 5,1 Ρίχτερ και κατόπιν αρκετοί μετασεισμοί.

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας, έγραψε σε αναρτήσεις του στο Facebook:

• «Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 03:30 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.1 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 347 Χλμ. ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 49 Χλμ. ΒΒΑ της Σητείας, σε επιφανειακό εστιακό βάθος 21 χιλιομέτρων και μέχρι στιγμής έχουν ακολουθήσει μικρότερες δονήσεις 4,4 και 4,1 Ρίχτερ στις 03:44 και 04:11 αντιστοίχως».

• «Όπως φαίνεται από τις καταγραφές του Εθνικού σεισμολογικού δικτύου υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειοανατολικά της Κρήτης μετά τα 5,1 Ρίχτερ στις 3:30 το πρωί με πολλούς σεισμούς μικρότερου μεγέθους και μία επίσης ισχυρή δόνηση τέσσερεις ώρες αργότερα στις 7:11 με μέγεθος 5,2 Ρίχτερ».





Δείτε τις δηλώσεις του Γεράσιμου Χουλιάρα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».