Breaking News

Ώρα για Φαγητό: Το μενού της εβδομάδας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πιάτα για μεσημέρι και βράδυ. Μενού για καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Νοστιμιές για μικρούς και μεγάλους. Προτάσεις για όλους. Κάθε μέρα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει τις συνταγές της και αποκαλύπτει τα μυστικά της για λαχταριστές γευστικές προτάσεις. Από τη Δευτέρα 26 έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 11:30 είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου - Εύκολα και Υγιεινά

Καινούρια εβδομάδα και η Αργυρώ κεφάτη και με καλεσμένη την κλινική διατροφολόγο Άννα Παπαγεωργίου ετοιμάζει δύο υγιεινά πιάτα για μεσημεριανό ή βραδινό μενού με μπόλικα λαχανικά. Έτσι, βάζει στο ταψί μια αλλιώτικη, αλλά ιδιαίτερα νόστιμη πίτσα με μπρόκολο και κουνουπίδι και στην κατσαρόλα της μια ζεστή, χειμωνιάτικη ντοματόσουπα με φυτικά κεφτεδάκια που θα λατρέψουμε. Στην τελευταία της συνταγή έχει τον τρόπο της να μας γλυκάνει: προτείνει μία "βελούδινη" κρέμα σοκολάτας και σαντιγί με απλά υλικά και μοναδική υφή.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου - Μαγειρικό Σχολείο

Η Αργυρώ αγαπά πολύ τις ζύμες, γι’ αυτό και στο σημερινό ραντεβού δείχνει τον τρόπο για να ετοιμάσουμε μόνοι μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ένα πεντανόστιμο ψωμί γάστρας που μοσχοβολάει παράδοση και νοστιμιά. Στη συνέχεια, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο λίγες φέτες ψωμί μετατρέπονται σε μια γλυκιά πουτίγκα και μάλιστα με μπόλικη σοκολάτα. Για το τέλος, μας δίνει ιδέες για μια αλλιώτικη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και λαχταριστά λουκάνικα, ένα πιάτο κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους καλοφαγάδες. 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου - Αλμυρά και Γλυκά

Η Αργυρώ είναι έτοιμη για να κάνει τα δύσκολα, εύκολα και τα σύνθετα, απλά. Έτσι, αν μέχρι τώρα το τιραμισού φάνταζε μπελαλίδικο, έφτασε η στιγμή να το δοκιμάσουμε στο ποτήρι με πλούσια κρεμώδη υφή και άρωμα από καφέ και σκόνη κακάο. Στη συνέχεια, ακολουθούμε τις οδηγίες της για τραγανές πατατοκροκέτες με τυράκια που λιώνουν σε κάθε μπουκιά και ζυμώνουμε τα πιο εύκολα ψωμάκια μαγιάς, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα γεμίζουμε με αλμυρές ή γλυκές γεύσεις.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου - Μαγειρεύουμε Παρέα

Στο σημερινό ραντεβού, η Αργυρώ έχει βάλει στο μυαλό της να μας αιφνιδιάσει με μια κολοκυθομπατζίνα με κίτρινο κολοκύθι, φέτα και τραγανή κρούστα σιμιγδαλιού. Αυτό που ακολουθεί μπορεί να είναι ένα κέικ, αλλά με φέτα και γιαούρτι που θα γίνει το μόνιμο σνακ για όλους και για το τέλος, μας δείχνει μια εύκολη, θρεπτική και υγιεινή σαλάτα με κινόα, γαλοπούλα και πλούσια βινεγκρέτ. Ένα πιάτο που τα έχει όλα και δεν υπάρχει λόγος να λείπει από το μενού μας.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου - Νόστιμα και Λαχταριστά

Τέλος της εβδομάδας, η Αργυρώ έχει σκοπό να μας αποπλανήσει γευστικά και δεν είναι υπερβολή. Η μαγείρισσα της καρδιάς μας σερβίρει το δικό της γιουβέτσι που εκτός από τέλεια νοστιμιά έχει και όνομα, είναι της Αργυρώς και μόνο! Κατάλληλο για τα κυριακάτικα γεύματα που μυρίζουν οικογενειακές στιγμές και αναμνήσεις. Ακολουθούν οι τσακιστές πατάτες στο τηγάνι και η αλμυρή σφολιάτα με αβγά που το μόνο που καταφέρνει είναι να μας βάλει στον πειρασμό να δοκιμάσουμε τις "φωλιές" γεμάτες με μελάτο αβγό, μπέικον και τυριά.