Breaking News

Αιματηρή επίθεση στη Βιέννη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν πυροβολισμοί σε έξι διαφορετικά σημεία κοντά στη μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Περίπου 15 είναι οι τραυματίες, με την εφημερίδα Kronen Zeitung να αναφέρει ότι ανάμεσά τους είναι κι ένας αστυνομικός που φύλαγε τη συναγωγή. Τον άτυπο απολογισμό των τραυματισμένων είχε επιβεβαιώσει και ο δήμαρχος Michael Ludwig.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer χαρακτήρισε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ είπε ότι σκοτώθηκε κι ένας ένοπλος δράστης.

Δεν είναι σαφές ακόμη πόσοι ήταν οι δράστες. Αυστριακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, μετέδωσαν ότι συνελήφθη ένα άτομο.

Ο ίδιος ο Karl Nehammer τόνισε ότι τουλάχιστον ακόμη ένας δράστης αναζητείται, ο οποίος είναι «οπλισμένος και επικίνδυνος».

Το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή και να μην χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Όπως σημειώνει το BBC, ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στη Βιέννη, Oskar Deutsch, έγραψε στο Twitter ότι δεν είναι σαφές εάν ήταν στόχος η συναγωγή, καθώς είχε κλείσει τη στιγμή της επίθεσης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.