Breaking News

Αντώνης Γεωργιάδης: «Έφυγε» ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο Αντώνης Γεωργιάδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, προπονητής και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής το χρονικό διάστημα 1989-1992.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα, η Super League, αναφέρει: «Η Super League εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα έφυγε από τη ζωή. Ο Αντώνης Γεωργιάδης έγραψε τη δική του ιστορία στις σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με 586 παρουσίες στους πάγκους».

Αντώνης Γεωργιάδης

Όπως αναφέρει η wikipedia, ο Αντώνης Γεωργιάδης αγωνίστηκε τη δεκαετία του 1950 στη Δόξα Δράμας. Κορυφαίες του στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα υπήρξαν οι δύο συμμετοχές στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας τις περιόδους 1957-58 και 1958-59. Στον δεύτερο τελικό σημείωσε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, όμως οι "μαυραετοί" δεν απέφυγαν τελικά την ήττα από τον Ολυμπιακό (2-1). Συμπαίκτης του στη σπουδαία δραμινή ομάδα εκείνης της εποχής υπήρξε μεταξύ άλλων ο Τάκης Λουκανίδης.

Ως προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία αρκετών συλλόγων Α' Εθνικής, με κυριότερους σταθμούς την ΑΕΚ (1984-85)και τον Ολυμπιακό (1985-86, 1993).

Η σημαντικότερη περίοδος της προπονητικής του καριέρας υπήρξε το διάστημα 1989-1992, όταν διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας σε 30 συνολικά αγώνες με απολογισμό 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Στις 12 Μαρτίου 1996 ο Αντώνης Γεωργιάδης, προπονητής τότε του Πανηλειακού, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου, από το οποίο αποκόμισε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς και πολλαπλές κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα. Αυτός ο σοβαρότατος τραυματισμός κράτησε τον Γεωργιάδη στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ επέφερε το τέλος της προπονητικής του καριέρας, αφού του κληροδότησε μόνιμα προβλήματα υγείας.