Breaking News

Δεδομένη η παράταση του lockdown (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού δημιουργεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε η χώρα μας την Τρίτη...

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι στις 30 Νοεμβρίου δεν είναι εφικτό να ανοίξει η χώρα, συνεπώς το lockdown θα συνεχιστεί είτε μέχρι τις 7 είτε μέχρι τις 14 του Δεκέμβρη.

Τα στοιχεία δείχνουν εκθετική αύξηση του κορωνοϊού κάτι που θα αποτυπωθεί στα κρούσματα των επόμενων ημερών, που θα υπάρξει κορύφωση στους αριθμούς και πίεση στο σύστημα υγείας.

Στόχος του Μαξίμου, όταν το επιτρέψει η πανδημία, είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ έπειτα θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο.

Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού. Επισημαίνουν ότι έγινε ένα «πείραμα», σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να δούμε να μπορούμε να ζήσουμε με τον κορωνοϊό και ανοιχτή την οικονομία. Όπως λένε οι ίδιες πηγές, το «πείραμα» αυτό απέτυχε παγκοσμίως.

Από εδώ και πέρα, στόχος είναι να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα με προσοχή, ενώ είναι βέβαιο πως τα φετινά Χριστούγεννα δε θα μοιάζουν με αυτά των προηγούμενων ετών.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι αρχές είχαν εντοπίσει ότι τα πάρτι οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν ότι είχαν ειδοποιηθεί οι τοπικές αρχές και η αυτοδιοίκηση.

Πηγή: Megatv.com