Breaking News

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Diego Maradona (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Diego Maradona, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου υπέστη καρδιακή προσβολή στο σπίτι του. Ο Maradona είχε πάρει πρόσφατα εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς πριν λίγο καιρό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα στον εγκέφαλο και κατόπιν είχε εμφανίσει κάποια επεισόδια σύγχυσης.

«Μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους Αργεντινούς και για το ποδόσφαιρο. Μας αφήνει αλλά δεν φεύγει, γιατί ο Diego είναι αιώνιος» έγραψε στο Instagram ο Lionel Messi.


Ο Diego Armando Maradona ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Αρκετοί στο άθλημα, συμπεριλαμβανομένων φιλάθλων και δημοσιογράφων, τον θεωρούν ως τον μεγαλύτερο όλων των εποχών. Στις εκλογές της IFFHS ψηφίστηκε 5ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα. Ακόμη, βραβεύτηκε από τη ΦΙΦΑ ως ο καλύτερος παίκτης του αιώνα μαζί με τον Πελέ.

Είχε αγωνιστεί στις ομάδες Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι και Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του στη Νιούελς Ολντ Μπόις.  Μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997.

Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα πέρασε στη Νάπολι, όπου κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Έλαβε μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, όπου έλαμψε η χαρισματική προσωπικότητά του και οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του τροπαίου με νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό. Στην καριέρα του με την Εθνική Αργεντινής, σκόραρε 34 τέρματα σε 91 εμφανίσεις.

Υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες (ισοτιμίες 2013).

Ο Μαραντόνα έγινε προπονητής της Αργεντινής τον Νοέμβριο του 2008 έχοντας την ευθύνη της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010.

Ο εθισμός του στο παρελθόν στα ναρκωτικά είχε αμαυρώσει την καριέρα του, αλλά με όλες τις αδυναμίες του, ήταν ευρέως σεβαστός, έχοντας προσφέρει στο άθλημα μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές του.





Με πληροφορίες από: wikipedia