Breaking News

Θ. Ευθυμιάδης: «Ο χάκερ μου ζήτησε χρήματα για να μου δώσει πίσω το λογαριασμό μου στο Instagram» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πριν λίγες ημέρες ο Θανάσης Ευθυμιάδης έπεσε θύμα χάκερ. Ο λογαριασμός του στο Instagram κατέβηκε, ενώ ο ίδιος κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ηθοποιός δήλωσε, μέσω slype, στο «Καλύτερα δε γίνεται»:

«Από ό,τι μου είπαν στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι Τούρκοι είναι πολύ καλοί χάκερς και, επίσης, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία εδώ στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι της Δίωξης είναι πάρα πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν. Είναι νέα παιδιά και  καταλαβαίνουν τι γίνεται, αλλά θα πρέπει να μας πουν με απλά λόγια και απλούς τρόπους πώς μπορούμε να διασφαλιστούμε όσοι είμαστε στο Ίντερνετ, γιατί πλέον είναι ξέφραγο αμπέλι.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις, αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου, το είδα σαν ένα μάθημα και μια δοκιμασία αυτό που έγινε...

Ο χάκερ μου ζήτησε χρήματα για να μου δώσει πίσω το λογαριασμό μου. Από ό,τι μου είπαν στη Δίωξη, έτσι κινούνται. Δηλαδή πρώτα σου ζητάνε χρήματα και μετά, αν δεν τους δώσεις, αρχίζεις ένα παζάρι μαζί τους ή πουλάνε τους followers και τα likes σου σε κάποιους ανθρώπους, που πληρώνουν για να αγοράσουν ψεύτικα likes.

Μου ήρθε ένα μήνυμα από το Instagram ότι πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους γιατί αλλιώς θα μου κατεβάσουν το προφίλ για λόγους ασφάλειας. Την πάτησα γιατί εγώ να φανταστείτε μέχρι πριν από τέσσερις μήνες είχα κινητό με πλήκτρα. Σου ζητάνε κάτι κωδικούς κι εκεί την πατάς... Πραγματικά, δεν με πείραξε. Το είδα ως αφορμή για κάτι καινούριο,,, Δημιούργησα νέο προφίλ στο Instagram.»