Breaking News

Lockdown - Εξαδάκτυλος: «Δεν αποδίδουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, να πάνε στο επίπεδο του περασμένου Μαρτίου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπως και για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης.

Αναφερόμενος στις κλίνες ΜΕΘ, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να ισορροπεί πλέον». 

Επίσης, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο εφεδρικό σχέδιο στη Θεσσαλονίκη, στην περίπτωση που φανεί ότι το Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του, απάντησε:

«Το σχέδιο Β θα προτιμήσω να μην το αναλύσω γιατί αν το αναλύσουμε θα κατηγορηθούμε ότι προσπαθούμε να τρομάξουμε τους ανθρώπους, κάτι το οποίο δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι οπουδήποτε στον κόσμο συμβεί οι κλίνες να εξαντληθούν, τότε αναπτύσσονται κλίνες σε συνθήκες εκστρατείας σε άλλους χώρους».

Ακόμη, μίλησε για την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, την οποία συνυπέγραψε - μεταξύ άλλων - και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, για νέα αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να πάνε στο επίπεδο του περασμένου Μαρτίου, έτσι ώστε να έχουμε απόδοση. Όσοι υπογράψαμε αυτή την επιστολή έχουμε την αίσθηση ότι τα υπάρχοντα μέτρα δεν αποδίδουν» τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.