Breaking News

Όταν ο Γιώργος Χατζηνάσιος δεν αποδέχθηκε την υποψηφιότητα για Όσκαρ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μία σπάνια συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας στο «Ενώπιος Ενωπίω», ο  Γιώργος Χατζηνάσιος μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για τα τραγούδια που έγραψε και τη μουσική που δημιούργησε για την τηλεόραση, αλλά και για τον κινηματογράφο.

Σημαντικά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου μίλησαν για τη συνεργασία τους, ενώ ο σπουδαίος συνθέτης αναφέρθηκε στους Scorpions, που είχαν ανοίξει με δικό του τραγούδι μια από τις συναυλίες τους στην Αθήνα.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν μίλησαν για τον ίδιο τα παιδιά του, με τον Γιώργο Χατζηνάσιο να εξομολογείται: 

«Όχι, δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Αν δεν ήταν η Μαρία (σ.σ. η σύζυγός του) δεν υπήρχε περίπτωση να επικοινωνήσω με τα παιδιά μου. Ήμουν συνέχεια κλεισμένος σε ένα στούντιο. Έβαλα κάγκελα για να μη μπαίνουν τα παιδιά».

Μεταξύ άλλων, προς το τέλος της συνέντευξης αποκάλυψε γιατί δεν αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στα Όσκαρ, όταν προτάθηκε ως υποψήφιος. Συγκεκριμένα, είπε:

«Αυτό δεν το έχω πει ποτέ, πρώτη φορά το λέω στον "αέρα" ότι αρνήθηκα να πάω. Δεν ξέρω τελικά αν έκανα καλά ή όχι.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μου είπε "Γιώργο είσαι βλαξ, εγώ αν είχα τέτοια ευκαιρία, ένα μήνα θα μίλαγε όλη η Ελλάδα γι' αυτό το πράγμα. Γιατί;".

Ήξερα τι σημαίνει να παίρνεις Όσκαρ για τη μουσική, για soundtrack δηλαδή. Υπάρχει ένα Όσκαρ για τραγούδι κι ένα για κάτι ειδικό. Αυτό ήταν το δικό μου, δεν ήταν τραγούδι.

Ήταν η στιγμή που η πρωταγωνίστρια από την Αγγλία πήγαινε να εγκατασταθεί στη Μύκονο. Υπήρχε ένα μοτίβο, το οποίο ήταν λίγο φολκλόρ και θύμιζε αυτά που βάζουμε πάντοτε προκειμένου ο κόσμος διεθνώς να καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μπουζούκια ή κάτι ελληνικό.

Εμένα αυτό δεν με εκπροσωπούσε... Να πάω με ένα τσουρούτικο πράγμα; Το απέρριψα και δεν πήγα καθόλου...».

Δείτε τη συνέντευξη.