Breaking News

Κορονοϊός - Ματίνα Παγώνη: «Το εμβόλιο για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να το κάνουν όλοι» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» για την επικείμενη άρση του lockdown και το άνοιγμα των καταστημάτων, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή. 

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε τους λόγους του χαμηλού ρυθμού της μείωσης των κρουσμάτων, ενώ αναφέρθηκε στον προγραμματισμό και την καμπάνια του επερχόμενου εμβολιασμού. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού, οπότε θα υπάρχει μία ανοσία, χωρίς, βέβαια, να σκεφτόμαστε ότι θα βγάλουμε τις μάσκες και δεν θα τηρούμε αποστάσεις. Αυτό θα αργήσει μέχρι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού και να μπορέσουμε να μπούμε σε μία άλλη καθημερινότητα.

Το εμβόλιο δεν θεραπεύει, αλλά προετοιμάζει τον οργανισμό με αντισώματα για να αντιμετωπίσει τον ιό που θα μπει.

Οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει έχουν αντισώματα. Όποιος έχει νοσήσει με ήπια συμπτώματα έχει λίγα αντισώματα. Εάν έχει νοσήσει με βαριά συμπτώματα έχει περισσότερα αντισώματα. Αυτά μπορούμε να τα μετρήσουμε και να τα δούμε. 

Όμως, το εμβόλιο για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να το κάνουν όλοι, γιατί τα αντισώματα  δεν διαρκούν πάρα πολύ. Τουλάχιστον έτσι λένε οι μελέτες. Περιμένουμε και τις επόμενες μελέτες για να δούμε ακριβώς για πόσο διάστημα μένουν τα αντισώματα και πόσο άμυνα έχει ο οργανισμός που έχει νοσήσει.

Πρέπει να πείσουμε επιστημονικά το 30% των ανθρώπων (σύμφωνα με έρευνα) που δεν θέλει να εμβολιαστεί».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε στην εκπομπή του Open.