Breaking News

Κορονοϊός: Στο Υπουργείο Παιδείας η ομάδα συντονισμού Task Force για τα σχολεία με νέα τηλέφωνα και e-mail

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μεταφέρθηκε από χθες, 30/11/20, με νέα τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση, η ομάδα συντονισμού Task Force για σχολεία, η οποία συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία Υπουργείων Παιδείας, Υγείας, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ΕΟΔΥ και είχε ως έδρα τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στόχος της ομάδας συντονισμού Task Force για σχολεία είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων COVID-19. Συγκεκριμένα, η υποστήριξη των υπεύθυνων COVID-19 των σχολικών μονάδων, των Διευθυντών τους και των Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και η πληροφόρηση σχετικά με την επιδημιολογική διερεύνηση και την εκτίμηση κινδύνου με τη συνεργασία των γιατρών του ΕΟΔΥ και των Περιφερειακών Διευθυντών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Τα μέλη της Task Force για σχολεία απαντούν τηλεφωνικά στο 210-3443958 και 210-3443867 ή με e-mail στο gengram.2covid19@minedu.gov.gr  σε ερωτήματα που αφορούν την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, τη σωστή χρήση μάσκας, τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις, τη διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 με βάση αφενός τις οδηγίες των γιατρών του ΕΟΔΥ, το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και αφετέρου τα υπάρχοντα ΦΕΚ ή τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις.

Από την αρχή της λειτουργίας της, η ομάδα αυτή συμβάλλει καθοριστικά στη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19 στα σχολεία, εν μέσω πανδημίας, καταλήγει η ανακοίνωση.