Breaking News

Κορονοϊός - Βρετανία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός - Η ηλικιωμένη που έκανε το πρώτο εμβόλιο λίγo πριν τα γενέθλιά της (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Βρετανία. Μία 90χρονη ήταν το πρώτο άτομο που έκανε το εμβόλιο νωρίς το πρωί της Τρίτης (06:31 τοπική ώρα), στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, πρόκειται για τη Margaret Keenan, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της.

Ήταν η πρώτη από τις 800.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer - BionTech, που θα χορηγηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένονται περισσότερα από 4 εκατομμύρια έως το τέλος του μήνα, επισημαίνει το BBC.

Το πρόγραμμα στοχεύει αρχικά στον εμβολιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ηλικιωμένων και γενικότερα των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Η Matron May Parsons χορήγησε το εμβόλιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι στη Margaret Keenan, η οποία δήλωσε:

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα που είμαι το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19. Είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου που θα μπορούσα να ευχηθώ. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ανυπομονώ για τις στιγμές που θα περάσω με την οικογένειά μου και με τους φίλους μου την Πρωτοχρονιά, αφού ήμουν μόνη το μεγαλύτερο μέρος του έτους».

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα που άρχισε να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer, καθώς οι αρμόδιες αρχές ενέκριναν τη χρήση του την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε στο βίντεο τις εικόνες που μετέδωσε το Sky News.