Breaking News

Μ. Παγώνη: «Δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά - Θα πετάξουμε τις μάσκες τέλη καλοκαιριού με αρχές Σεπτέμβρη» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα που θα ισχύουν τις γιορτές στα πλαίσια του lockdown, σχολίασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Επίσης, απάντησε και στο ερώτημα «Πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες και γενικότερα τα μέτρα προστασίας;».

«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών. Ο λόγος είναι ότι ενδοοικογενειακά μεταδίδεται πολύ εύκολα ο ιός κι αυτό έχει διαπιστωθεί από πρόσφατες έρευνες. Μόνο η οικογένεια, από τα άτομα που αποτελείται, θα πρέπει καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν...» τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα αν υπάρχει έστω κι ένας ασυμπτωματικός από την άλλη οικογένεια, που θα κάνει επίσκεψη. Μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δεν θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και οι μάσκες δεν θα υπάρχουν. Πρέπει να μαζευτούν μόνο άτομα της οικογένειας στο τραπέζι των εορτών».

Αργότερα επισήμανε: «Δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας. Μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει ένας σημαντικός αριθμός εμβολιασμών, ενώ έως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού. Ωστόσο θα τηρούμε τα μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι και θα φοράμε τις μάσκες. Εγώ πιστεύω τις μάσκες θα τις πετάξουμε στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές Σεπτέμβρη».

Δείτε το βίντεο.