Breaking News

Πουλήθηκε η Neverland του Michael Jackson (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Neverland του Michael Jackson, που έφυγε από τη ζωή το 2009, φέρεται να πωλήθηκε σε δισεκατομμυριούχο επενδυτή περίπου στο ένα τέταρτο της αρχικής της τιμής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ο Ron Burkle, πρώην φίλος και συνεργάτης του «βασιλιά της ποπ», αγόρασε πρόσφατα το κτήμα στο Los Olivos της Καλιφόρνια, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του.

Το BBC επισημαίνει ότι η εφημερίδα Wall Street Journal - επικαλούμενη δημόσια αρχεία και τρία άτομα που έχουν σχέση με τη συμφωνία - αναφέρει ότι ο Ron Burkle πλήρωσε 22 εκατομμύρια δολάρια για την Neverland.

Το συγκρότημα, που βρίσκεται βόρεια της πόλης Santa Barbara, καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στα 100 εκατομμύρια δολάρια το 2015. Πέρυσι έπεσε στη χαμηλότερη τιμή (31 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Michael Jackson είχε πληρώσει αρχικά το 1987 περίπου 19,5 εκατομμύρια δολάρια για τη Neverland, την οποία ονόμασε από ένα φανταστικό νησί στην ιστορία του Peter Pan, του  συγγραφέα J. M. Barrie, όπου τα παιδιά δεν μεγαλώνουν ποτέ.

Κατόπιν μετέτρεψε το αγρόκτημα σε συγκρότημα ψυχαγωγίας, κατασκευάζοντας ζωολογικό κήπο και εκθεσιακό χώρο στο σημείο του ξενοδοχείου, όπου διασκέδαζε τα παιδιά και τις οικογένειές τους.


Στη δεκαετία του 1990 και του 2000, η Neverland έγινε το κέντρο διαφόρων ερευνών μετά από κατηγορίες εναντίον του τραγουδιστή για σeξουαλική παρεvόχληση παιδιών, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε με επιμονή. Το 2005 δικάστηκε και απαλλάχθηκε από τους ισχυρισμούς ότι κακοπoiησε ένα 13χρονο αγόρι στο ράντσο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Jackson δεν επέστρεψε ποτέ στη Neverland. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2009, πέθανε σε άλλο σπίτι στο Holmby Hills του Λος Άντζελες, μετά από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από υπερβολική δόση φαρμάκων.

Μετά το θάνατό του, ο Jackson αποτέλεσε αντικείμενο περαιτέρω καταγγελιών, συμπεριλαμβανομένων και όσων παρουσιάστηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ του 2019 με τίτλο «Leaving Neverland».


Πλέον η Neverland έχει μετονομαστεί σε «Sycamore Valley Ranch» και έχει υποστεί εκτεταμένη ανάπλαση μετά το θάνατό του.

Ο εκπρόσωπος του Ron Burkle είπε ότι ο επιχειρηματίας θεώρησε την επένδυση ως ευκαιρία. Εντόπισε το κτήμα από τον αέρα κοιτάζοντας μια άλλη τοποθεσία και τελικά ήρθε σε επαφή με τον Tom Barrack, τον ιδρυτή της εταιρείας ακινήτων Colony Capital LLC, προκειμένου να κλείσει την πώληση.

Ο 68χρονος Burkle είναι συνιδρυτής και συνεργάτης της Yucaipa Companies, μιας ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων. Η περιουσία του στις 24 Δεκεμβρίου 2020 εκτιμάται στα 1,4 δισεκατ. δολάρια, σύμφωνα με το προφίλ του στο οικονομικό περιοδικό Forbes, καταλήγει το δημοσίευμα του BBC.