Breaking News

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τον εμβολιασμό του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εμβολιάστηκε σήμερα, Δευτέρα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, μετά από αίτημά του. Μετά τον εμβολιασμό του, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το εμβόλιο είναι ένα  όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστεί γρήγορα το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού... 

Οι μέχρι στιγμής δόσεις, που έχουν εξασφαλιστεί, δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί στην κοινότητα μία ασπίδα προστασίας απέναντι στο ιό, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι ή το επόμενο φθινόπωρο. Οπότε το όπλο αυτό, που μας προσφέρει η επιστήμη, δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες.

Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κινείται ταυτόχρονα να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ... Χρειάζεται σοβαρότητα. Δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που θέλει να στήσει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σχέδιο.

Ωστόσο, θέλω να καλέσω τους πολίτες να προσέλθουν για εμβολιασμό. Δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης. Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε στους δημοσιογράφους.