Breaking News

Πέτσας: Νέα παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στην ενημέρωση της Πέμπτης:

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχει μία σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν. Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται, επίσης, περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. 

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά. 

Γι' αυτό παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί.

Κατ' εξαίρεση, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη σημερινή ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα.