Breaking News

Στα «λευκά» οι βορειοανατολικές ΗΠΑ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια ισχυρή χιονοθύελλα σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με προειδοποιήσεις για 14 πολιτείες, που επηρεάζουν περισσότερα από 60 εκατομμύρια άτομα, μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC.

Σε ορισμένες περιοχές της Πενσυλβάνια και της Νέας Υόρκης το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 60 εκατοστά.

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού (NWS) προειδοποίησε για «επικίνδυνες έως αδύνατες συνθήκες ταξιδιού και μεμονωμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση» στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία της Πενσυλβάνια ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον αυτοκινητόδρομο Interstate 80, στο Clinton County, σε ένα ατύχημα στο οποίο είχαν εμπλοκή δεκάδες αυτοκίνητα. Επίσης, πολλά άτομα τραυματίστηκαν.

Οι αρμόδιοι είπαν ότι η κακοκαιρία δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ την περασμένη Δευτέρα. Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένα κέντρα για τεστ κορονοϊού έκλεισαν προσωρινά σε αρκετές πολιτείες.


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην πόλη εδώ και χρόνια, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις.

Τα σχολεία σε ολόκληρη την πόλη έχουν προχωρήσει σε τηλεκπαίδευση, τα πορθμεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, ενώ ο ιστότοπος FlightAware αναφέρει ότι σχεδόν 1.500 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί. Επίσης, ορισμένες σιδηροδρομικές υπηρεσίες έχουν ανασταλεί στα βορειοανατολικά.

Το βίντεο του Ruptly καταγράφει την κατάσταση που επικρατούσε χθες το απόγευμα στην Times Square της Νέας Υόρκης.