Breaking News

«Έφυγε» το διάσημο μοντέλο Stella Tennant πέντε μέρες μετά τα 50ά γενέθλιά του (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 50 ετών, η Βρετανίδα Stella Tennant, διάσημο πρώην μοντέλο, που στις  αρχές της δεκαετίας του 1990 περπάτησε σε πασαρέλες φορώντας ρούχα σχεδιαστών όπως Karl Lagerfeld και Versace, ενώ πόζαρε στα εξώφυλλα των περιοδικών Vogue και Harper's Bazaar.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, το θάνατό της επιβεβαίωσε η οικογένειά της, που ανέφερε σε ανακοίνωσή της: 

"Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατο της Stella Tennant στις 22 Δεκεμβρίου 2020. Η Stella ήταν μια υπέροχη γυναίκα και έμπνευση για όλους μας. Θα μας λείψει πολύ. Η οικογένειά της ζητά το σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής".


Η καλλονή από τη Σκωτία πέθανε πέντε ημέρες μετά τα 50ά γενέθλιά της. Ο θάνατός της ήταν "ξαφνικός" ενώ η αστυνομία είπε ότι "δεν υπήρχαν ύποπτες συνθήκες". 

Η Stella Tennant ήταν η εγγονή του 11ου Δούκα του Devonshire, Andrew Cavendish και της Deborah Mitford.

Φωτογραφήθηκε για το British Vogue σε ηλικία 22 ετών το 1993 και συνέχισε να εργάζεται με διάσημους σχεδιαστές και οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Alexander McQueen, Calvin Klein, Jean Paul Gaultier και Burberry.

Ο οίκος μόδας Versace ανέφερε στο Twitter ότι ήταν "η μούσα του Gianni Versace για πολλά χρόνια και φίλη της οικογένειας" (δείτε πιο κάτω την ανάρτηση).

Εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 μαζί με άλλα μοντέλα από τη Βρετανία, όπως η Kate Moss και η Naomi Campbell.

Πριν γίνει μοντέλο, σπούδασε στη σχολή καλών τεχνών "Winchester School of Art", ξεκινώντας μια καριέρα στη γλυπτική, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως "η πρώτη μου αγάπη".

Ακόμα και όταν εντοπίστηκε από τον φωτογράφο της Vogue, Steven Meisel, δεν ήταν σίγουρη αν ήθελε να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου.

Τελικά μπήκε στον κόσμο της μόδας και στα τέλη της δεκαετίας του '90 ο Karl Lagerfeld - που απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2019 - την παρουσίασε ως το νέο πρόσωπο της Chanel, σημειώνοντας την ομοιότητά της με την Coco Chanel.

Η Tennant αποσύρθηκε από την πασαρέλα το 1998 καθώς ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, αλλά αργότερα επέστρεψε. Το 2012 εντάχθηκε στο Scottish Fashion Awards Hall of Fame.

Παντρεύτηκε τον Γάλλο φωτογράφο David Lasnet, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι χώρισαν το περασμένο καλοκαίρι.






Πληροφορίες από: BBC