Breaking News

Τα πιο διάσημα πουλερικά στον κόσμο, ο κορονοϊός και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πρόκειται για μία γαλλική φυλή εγχώριου κοτόπουλου. Προέρχεται από την ιστορική περιοχή και πρώην επαρχία της Bresse, στις περιοχές Rhône-Alpes, Bourgogne και Franche-Comté, στην ανατολική Γαλλία.

Τα πουλερικά Bresse είναι ιδιαίτερα δημοφιλή την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, είναι τα πιο διάσημα πουλερικά στον κόσμο. Είναι, άλλωστε, τα μόνα που έχουν κερδίσει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ).

Όπως μετέδωσε το Euronews, τα περισσότερα εστιατόρια είναι φέτος κλειστά λόγω κορονοϊού, ωστόσο οι πωλήσεις πήγαν αναπάντεχα καλά, γεγονός που οι εκτροφείς αποδίδουν στην ποιότητα των πουλερικών.

Τα πουλερικά Bresse ανατρέφονται από 4 έως 9 μήνες, σε αντίθεση με τα βιομηχανικά, που σφάζονται συνήθως ένα μήνα μετά τη γέννηση.

Την άνοιξη, στην πρώτη καραντίνα, υπήρξαν προβλήματα, με αποτέλεσμα οι εκτροφείς να καταψύξουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους.

Αυτή τη φορά οι παραγωγοί ξεπούλησαν σχεδόν στην τοπική αγορά, από καταναλωτές που θα ετοιμάσουν το εορταστικό μενού στο σπίτι. Επίσης, το ένα τρίτο της παραγωγής πωλήθηκε σε ακριβά εστιατόρια, που σερβίρουν τα πουλερικά σε πακέτο.

Δείτε αναλυτικότερα στο βίντεο του Euronews.