Breaking News

Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ: Νέα εβδομάδα, νέες συνταγές από την Α. Μπαρμπαρίγου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για μία ακόμη εβδομάδα είναι πίσω από τον πάγκο της και μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά της για καθημερινά και γιορτινά μενού. Πιάτα εντυπωσιακά σε εικόνα και πεντανόστιμα σε γεύση, συνταγές λαχταριστές αλλά εύκολες στην προετοιμασία, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Όλα ανακατεύονται αρμονικά στην κουζίνα της αγαπημένης μας μαγείρισσας και από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 11:30, είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου - Εύκολα και Υγιεινά

Μία ακόμη εβδομάδα ξεκινά με εύκολες και υγιεινές συνταγές. Η Αργυρώ κάθεται πίσω από τον πάγκο της κι έρχεται να μας ξετρελάνει με ένα κριθαρότο με κοτόπουλο και λαχανικά, ένα πιάτο που φτιάχνεται με την τεχνική του ιταλικού ριζότο. Για τη συνέχεια, μας ετοιμάζει τάκος με τσίλι κον κάρνε και κόκκινα φασόλια, για να μοσχομυρίσει η κουζίνα Μεξικό ενώ για το τέλος, μας επιφυλάσσει ένα φοβερό κοκκινιστό λαχανόρυζο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, νηστίσιμο και ιδανικό για vegan διατροφή. Μία γρήγορη και οικονομική συνταγή για ένα νόστιμο λαδερό πιάτο του χειμώνα που απαιτεί λίγο από τον χρόνο μας.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου - Μαγειρικό Σχολείο

Το μαγειρικό σχολείο της Αργυρώς είναι ανοιχτό κάθε ώρα και στιγμή για να μας διδάξει μυστικά και τεχνικές των πιο φανταστικών συνταγών. Έτσι, το σημερινό επεισόδιο ξεκινάει με το ίσως καλύτερο γλυκό για το γιορτινό τραπέζι: χριστουγεννιάτικος κορμός με παντεσπάνι και κρέμα. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε γρήγορα κι εύκολα μία από τις πιο νόστιμες σαλάτες με κους κους, η οποία είναι γεμάτη βιταμίνες και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τα κρέατα ενώ για στο φινάλε έρχεται το νοστιμότερο: γαριδομακαρονάδα με λαζανάκι, με τέλεια σάλτσα ντομάτας, με ούζο που κάνει τη διαφορά.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου - Αλμυρά και Γλυκά

Η Αργυρώ έρχεται μία ακόμη Τετάρτη εξοπλισμένη με αλμυρούς πειρασμούς και γλυκές αμαρτίες. Ποιος δεν ονειρεύεται τραγανούς, μπισκοτένιους και τέλειους κουραμπιέδες; Η Αργυρώ έχει τη Νο1 συνταγή με όλα τα μυστικά για να γίνουν αφράτοι και οι ωραιότεροι κουραμπιέδες που φτιάξαμε ποτέ. Στη συνέχεια, ετοιμάζει κοτόπιτες που θα αναδείξουν όλη τη νοστιμιά της Θεσσαλίας ενώ για το τέλος έχει μία εντυπωσιακή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια, με υπέροχη γεύση και διαφορετικές υφές που θα συνοδεύσει ιδανικά τα αγαπημένα σας πιάτα.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου - Μαγειρεύουμε Παρέα

Κομματάκια ζύμης από αλεύρι τηγανισμένα που τρώγονται με ζάχαρη ή μέλι και κανέλα. Αυτά είναι τα κερκυραϊκά τζαλέτια, το παραδοσιακό γλύκισμα με έντονο επτανησιακό άρωμα και με το οποίο ξεκινά σήμερα η Αργυρώ. Στη συνέχεια, ετοιμάζει μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί, τραγανά και πεντανόστιμα μέχρι την τελευταία μπουκιά ενώ για το τέλος, παρέα με την καλεσμένη αυτής της εβδομάδος, Τασούλα Κουφοπούλου, μαγειρεύουν χοιρινά μπριζολάκια με παλαιωμένο τσίπουρο και μήλα, μία συνταγή που θα μας ξετρελάνει και θα ενταχθεί στο μαγειρικό μας μενού.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου - Νόστιμα και Λαχταριστά

Η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της, αλλά όχι και η έμπνευση της Αργυρώς, που παραμένει αστείρευτη. Για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ετοιμάζουμε μία νόστιμη και εντυπωσιακή γιορτινή κολοκύθα γεμιστή με ρύζι, ένα πιάτο αριστούργημα τόσο σε εικόνα όσο και σε γεύση. Το επόμενο πιάτο είναι χοιρινό με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι ενώ για το επιδόρπιο ετοιμάζουμε τους πιο νόστιμους και ζεστούς λουκουμάδες με μέλι, μπόλικη κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι.