Breaking News

Αθηνά Λινού: «Η κατάσταση με τον κορονοϊό θα τελειώσει μέσα στο 2021» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών.

Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις για την πανδημία και τα μέτρα κατά του κορονοϊού που τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής.

«Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική. Συμφωνώ ότι το χειμώνα έχουμε περισσότερα κρούσματα, όχι επειδή ο ιός συμπεριφέρεται διαφορετικά. Μεταφέρεται περισσότερο επειδή είμαστε σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται. Να βγαίνουμε έξω όσο μπορούμε και να ανοίγουμε τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην εργασιακή» τόνισε η Αθηνά Λινού.

Νωρίτερα σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατάσταση θα τελειώσει γιατί έχουμε πλέον εμβόλια. Οπότε μέσα στο 2021 θα τελειώσει. Το πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό εξαρτάται και από τη δική μας συμπεριφορά, αλλά κυρίως από την ευχέρεια με την οποία θα αποκτήσουμε εμβόλια».

Δείτε όσα είπε στη Φαίη Μαυραγάνη.