Breaking News

Πέντε χρόνια από τον ξαφνικό χαμό της Dolores O'Riordan (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την απώλεια της Dolores O'Riordan. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος "The Cranberries" έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σαν σήμερα, στις 15 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία μόλις 46 ετών, ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για να ηχογραφήσει νέα τραγούδια.

Η Dolores O'Riordan γεννήθηκε (6 Σεπτεμβρίου 1971) και μεγάλωσε στο Ballybricken, μια πόλη κοντά στο Λίμερικ της Ιρλανδίας. Ήταν το μικρότερο από τα επτά παιδιά μιας οικογένειας πιστών Καθολικών. Φοίτησε στο λύκειο Laurel Hill Coláiste FCJ στο Λίμερικ.

Το 1990 πέρασε από οντισιόν και κέρδισε τη θέση της τραγουδίστριας για το συγκρότημα "The Cranberry Saw Us" (αργότερα μετονομάστηκε σε "The Cranberries").


Το συγκρότημα κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ, ενώ πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Διαλύθηκε το 2003, όταν και η Dolores O'Riordan ακολούθησε σόλο καριέρα, ενώ επανασυνδέθηκε το 2009 για μια περιοδεία στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη.

Η τραγουδίστρια είχε αναγνωριστεί ως είδωλο της μόδας, λανσάροντας το κοντό κούρεμα τη δεκαετία του '90. Το 2006 μπήκε στην λίστα με τις 10 πλουσιότερες γυναίκες της Ιρλανδίας.


Η Dolores το 2014 χώρισε από τον σύζυγό της, τον μάνατζερ των Duran Duran, Ντον Μπάρτον, με τον οποίο είχε τρία παιδιά. Το 2017 είχε ανακοινώσει ότι διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

Στις 15 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 46 ετών, ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για την ηχογράφηση νέων κομματιών, πέθανε αιφνιδίως σε ένα ξενοδοχείο. Η αιτία θανάτου άργησε να δημοσιοποιηθεί και ήταν πνιγμός στην μπανιέρα της, κατόπιν αναισθησίας από υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Τον Απρίλιο του 2019 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ των Cranberries με τίτλο "In The End", που ήταν φόρος τιμής στην τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Μεταξύ των επιτυχιών του συγκροτήματος, ήταν τα τραγούδια "Linger", "Zombie", "Animal Instinct" κ.α.

Δείτε στο βίντεο τη Dolores O'Riordan να ειρηνεύει το "Zombie" σε live εμφάνιση στο Παρίσι το 1999.


Με πληροφορίες από: wikipedia