Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την απώλεια της Πόπης Κόντου, ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε ακόμη μία λυπηρή είδηση. Η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών.

«Ακόμα μία μεγάλη απώλεια για τη θεατρική μας οικογένεια... Από πληροφορίες συναδέλφων μαθαίνουμε ότι έφυγε από τη ζωή,  χτυπημένη  από καρκίνο, η αγαπημένη μας συνάδελφος Πένυ Σταυροπούλου, που τόσες ωραίες θεατρικές στιγμές μας έχουν συνδέσει... Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Πένυ...» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook, σε φωτογραφία της που δημοσίευσε.

Πηνελόπη Σταυροπούλου

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Αποφάσισε να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο, αλλά επέστρεψε μετά από τρεις μήνες. Τελικά σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο, από όπου αποφοίτησε το 1984. Συμμετείχε σε παραγωγές τόσο του Εθνικού όσο και του Ελεύθερου Θεάτρου και είχε συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Talking Heads (2019) και Βασιλιάς Ληρ (2014). Συμμετείχε ως ιέρεια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Σεούλ και στους Χειμερινούς του Κάλγκαρι.

Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις σειρές: "Σταύρωση Χωρίς Ανάσταση" (1989, ΕΤ1), "Αχ Ελένη" (1992, Mega), "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά" (1992, ΑΝΤ1), "Δεν Είμαστε Καλά", (1992, ΑΝΤ1), "Εμείς κι Εμείς" (1994, Mega), "Εργαζόμενη γυναίκα: Αεροσυνοδός" (2009, ΑΝΤ1).


Η Πηνελόπη Σταυροπούλου ήταν μητέρα διδύμων που απέκτησε με εξωσωματική, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια. Το 2015 είχε μιλήσει στο κοινό του TEDxThessaloniki για τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της και τη μάχη της με το αλκοόλ. 

«Είμαι το 2% των ανθρώπων που επιβιώνουν από αλκοολισμό. Και το 100% αυτών που θέλησαν πραγματικά να απεξαρτητοποιηθούν. Δεν θα σας πω ότι νίκησα. Είμαι αλκοολική που δεν πίνω» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο.


Πληροφορίες σχετικά με τις σειρές που συμμετείχε από: Retrodb