Breaking News

Γιάννης Κότσιρας: Το τραγούδι που ήταν ένα μικρό γράμμα στα παιδιά του και η διαδικτυακή συναυλία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τη ζωή του και τα επαγγελματικά του, αλλά και τη διαφορετική πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού, μίλησε ο Γιάννης Κότσιρας στην κάμερα της εκπομπής «Σου Κου Family».

«Ένα 24ωρο με παιδιά είναι πάρα πολύ δύσκολο, γενικά είναι μια τεράστια ευθύνη, πρέπει να προσέχεις κάθε λεπτομέρεια, κάθε σου κίνηση και κάθε κουβέντα που θα πεις. Και ιδιαίτερα όταν έχεις δύο αγοράκια σ' αυτές τις ηλικίες, 2 και 4, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Τα αγόρια έχουν τρομερή ενέργεια και όταν δεν έχουν να την εκτονώσουν, όπως και τώρα που είναι όλα κλειστά, αναγκαστικά εκτονώνονται στο σπίτι. Απ' την άλλη ένα χαμόγελο των παιδιών σε κάνει και τα ξεχνάς όλα» είπε ο σπουδαίος τραγουδιστής.

Και επισήμανε για το τραγούδι «Κοίτα Γύρω», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο: «Συμπυκνώνοντας όλες αυτές τις αγωνίες και όλα τα θέματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, ήθελα με κάποιον τρόπο να καταγραφούν. Ήταν ένα μικρό γράμμα στα παιδιά μου. Έγραφα σκέψεις σχετικά με το τι θα ήθελα να πω στα παιδιά μου όταν αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Στην πορεία κατέληξε να γίνει ένα κείμενο και τελικά τραγούδι».

«Μπαίνω στη διαδικασία του live streaming γιατί πρέπει να συναντιόμαστε και να συζητάμε με το κοινό μας. Έτσι αποφάσισα να κάνω μία και μοναδική διαδικτυακή συναυλία την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, η οποία θα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα έχει ως θέμα την παράσταση "Σπάσε το μπουζούκι", που σταμάτησε λόγω κορονοϊού. Αποφασίσαμε να κάνουμε την παράσταση για μία και μοναδική φορά διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας viva.gr» είπε ο Γιάννης Κότσιρας.

Και εξομολoγήθηκε: «Όταν ξεκίνησα, μέχρι το 1998-99 αισθάνθηκα να με πνίγει η δημοσιότητα και να χάνω τα πάντα γύρω μου. Δεν μπορούσα να βγω για καφέ με τους φίλους μου και να φάμε, όπως παλιά. Είχαν αλλάξει τα πάντα, όχι εγώ, άλλαξε το γύρω. Ακόμα και οι γνωστοί και οι φίλοι με αντιμετώπιζαν διαφορετικά.... Υπήρχε μία κοπέλα που με είχε ακολουθήσει κι ήθελε να αυτοκτονήσει αν δεν βρισκόμασταν, αν δεν πίναμε καφέ... Τελικά βρεθήκαμε για καφέ...».


Ο Γιάννης Κότσιρας αναφέρει στην περιγραφή του video clip για το τραγούδι «Κοίτα Γύρω»: «Το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε σε μια περίοδο αγωνίας με όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας. Οι πλημμύρες στην Μάνδρα, οι πυρκαγιές στο Μάτι, στην Κινέτα, στην Κερατέα, στους Αγίους Θεοδώρους, η βιαιότητα σε ανθρώπους και ζώα. Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου, της  Ελένης Τοπαλούδη αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα με τον φόνο του George Floyd και το lockdown... Ήταν μια ανάγκη να πω κάποια πράγματα στα παιδιά μου σε περίπτωση που δεν θα κατάφερνα να τους τα πω από κοντά. Έχοντας πάντα στο μυαλό μου τα αθώα βλέμματα του Νικόλα και του Κωνσταντίνου αλλά και την θαυμάσια μελωδία του Χριστόφορου Γερμενή...».