Breaking News

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: «Τώρα έχουμε το πλεονέκτημα να κάνουμε βήματα προς τη φυσιολογική ζωή και να απωθήσουμε το τρίτο κύμα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Μέχρι στιγμής έχουν ανιχνευθεί 27 άτομα στην Ελλάδα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, εκ των οποίων οι 24 προέρχονται από το εξωτερικό. Είναι σε πρόγραμμα αυστηρής επιτήρησης έτσι ώστε η διασπορά να περιοριστεί» είπε το Σάββατο στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Μετά από 82 ημέρες lockdown μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι εδώ, αλλά είναι και αδύνατο να μείνουμε κλεισμένοι μέσα και να μετατραπούμε σε Αλβανία της εποχής του Χότζα» τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Τώρα έχουμε το πλεονέκτημα, στην ύφεση του δεύτερου κύματος - γιατί εκεί βρίσκεται η χώρα μας -, να έχουμε αρχίσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, την ώρα που οι άλλες χώρες το ξεκινούν στην ανάπτυξη του τρίτου κύματος. Αν συνδυαστούν αποτελεσματικά αυτά τα δύο (η ύφεση του δεύτερου κύματος και ο εμβολιασμός) θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τη φυσιολογική ζωή... Επίσης, μπορούμε να απωθήσουμε προς τα πίσω την έλευση του τρίτου κύματος και να φροντίσουμε έτσι ώστε να είναι μικρότερο σε ένταση και όγκο. Έτσι μπορούμε να φτάσουμε περίπου στην άνοιξη του 2021, οπότε θα είμαστε πιο κοντά στο τέλος της όλης υπόθεσης».

Δείτε όσα είπε στη Φαίη Μαυραγάνη.