Breaking News

Πέθανε στη φυλακή ο μουσικός παραγωγός Phil Spector (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αμερικανός μουσικός παραγωγός Phil Spector πέθανε σε ηλικία 81 ετών, ενώ έκτιε ποινή φυλάκισης για δολοφονία. Το 2009 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 19 ετών για τη δολοφονία της ηθοποιού του Hollywood Lana Clarkson το 2003.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, o θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Κυριακή από το Υπουργείο Διορθώσεων και Αποκατάστασης της Καλιφόρνιας.

Αν και δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επιπλοκές λόγω κορονοϊού, η ανακοίνωση ανέφερε: "Ο φυλακισμένος Phil Spector κηρύχθηκε νεκρός από φυσικά αίτια στις 6:35 μ.μ. του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2021, σε εξωτερικό νοσοκομείο. Η επίσημη αιτία θανάτου του θα εξακριβωθεί από τον ιατροδικαστή".


Ο Harvey Phillip Spector γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 26 Δεκεμβρίου 1939 από Ρώσους-Εβραίους γονείς. Ο πατέρας του αυτοκτόνησε όταν ο ίδιος ήταν ακόμα αγόρι και η οικογένεια του μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην εφηβεία του ως ερμηνευτής, σχηματίζοντας ένα συγκρότημα, τους Teddy Bears, με τρεις φίλους του από το γυμνάσιο. Είχαν ένα επιτυχημένο single το 1958 με ένα τραγούδι που πήρε τον τίτλο του από μία φράση στον τάφο του πατέρα του: "To know him is to love him". Το τραγούδι έφτασε στο Νο 1 στο Billboard Hot 100, αλλά το γκρουπ χωρίστηκε τον επόμενο χρόνο.

Ο Spector ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, Philles, το 1961. Άλλαξε την ποπ με τις ηχογραφήσεις του περίφημου "wall of sound " και συνεργάστηκε με τους Beatles, τους Righteous Brothers και τους Ike & Tina Turner.

Παρήγαγε 20 κορυφαίες επιτυχίες μεταξύ 1961 και 1965. Οι μέθοδοι παραγωγής του επηρέασαν μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Beach Boys και Bruce Springsteen.

Η ζωή του τελικά καταστράφηκε από τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, επίσης, επηρεάστηκε η καριέρα του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει σταδιακά από τη μουσική βιομηχανία τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Δείτε το βίντεο του Sky News.