Breaking News

Σεισμική δόνηση τη νύχτα κοντά στο Αίγιο (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου. Ακολούθησε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας, έγραψε στο Facebook το βράδυ της Τρίτης:

«Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ στις 00:09 με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η δόνηση αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις».


Ακολούθησε δεύτερος σεισμός, με τον Γεράσιμο Χουλιάρα να ενημερώνει: «Δεύτερη ανακοίνωση για σεισμό 4,4 Ρίχτερ μέσα σε 20 λεπτά. Αυτή τη φορά στις 00:29 με μικρότερο μέγεθος της τάξης των 4,4 Ρίχτερ από την ίδια επικεντρική περιοχή με τα 4,7 Ρίχτερ που προηγήθηκαν στις 00:09 στον Δυτικό Κορινθιακό».


Σύμφωνα με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η τελική μέτρηση είναι 4,8 Ρίχτερ για τον πρώτο σεισμό. Στην εκπομπή μίλησε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Δείτε τα βίντεο.