Breaking News

Η συνέντευξη της Σ. Μπεκατώρου στο «Ενώπιος Ενωπίω» - Η συγκίνηση για την απώλεια της αδελφής της (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία πριν λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι κακoποιήθηκε σeξουαλικά από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Η σπουδαία Ολυμπιονίκης μίλησε για τη θλιβερή εμπειρία της και έστειλε το μήνυμά της σε νέες και νέους που κινδυνεύουν να βρεθούν θύματα επιτήδειων παραγόντων.

«Με ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό, σε κανέναν. Θέλω να αποτρέψω τέτοιου είδους συμπεριφορές με κάθε τρόπο» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη λαμπρή πορεία της, ενώ είπε για το σοβαρό χειρουργείο που έκανε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Τρεις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναγκάστηκα να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική μου στήλη. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Έφυγα στο εξωτερικό και κατάφερα να κάνω σωστή αποκατάσταση, γιατί στην Ελλάδα δεν γινόταν. Στους τρεις μήνες αυτούς δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο που να λέει ότι θα σηκωθώ και θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά... Τελικά, μέσα σε δύο μήνες, κατάφερα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ...».

Αναφερόμενη στην απώλεια της αδερφής της, εξομολογήθηκε συγκινημένη: «Η αδελφή μου, Βάρια, ήταν κι αυτή αθλήτρια. Γνώριζε πολύ καλά πόσο αγαπούσα την ιστιοπλοΐα και το ό,τι βρέθηκα όλη τη διάρκεια της αρρώστιας της κοντά της την έκανε κι ένιωθε μεγάλη ασφάλεια. Είχε τρέξει πέντε μαραθωνίους και ήταν η πρώτη γυναίκα που έτρεξε ironman. Ήταν κι εκείνη μεγάλη αγωνίστρια, ήξερε πολύ καλά ότι εκφράζομαι και ζω μέσα από την ιστιοπλοΐα και καταλάβαινε ότι βρισκόμουν μαζί της γιατί την αγαπούσα. Με προέτρεψε να κυνηγήσω την πρόκριση και γι' αυτό, λίγο πριν φύγει, μου είπε "πήγαινε και αγωνίσου". Όταν πήραμε την πρόκριση, γυρνώντας μου είπε "τα κατάφερες" και μετά από δύο μέρες "έφυγε"...».

Δείτε τη συνέντευξη.