Breaking News

Γιώργος Θεοφάνους: «Αν ανοίξει η υπόθεση... τραγούδι, θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελίες για παρεvόχληση και κακoπoίηση στο χώρο του θεάματος.

«Αν ανοίξει η υπόθεση "τραγούδι" θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Ξέρω περιπτώσεις, αλλά δεν θέλω να μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα, ξέρω για ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν. Είναι πολύ δύσκολο να "πιαστεί" αυτό το πράγμα... Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα... Ποια η διαφορά του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα;» είπε χαρακτηριστικά στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Λυδίας Σέρβου, ότι γνωστός μουσικοσυνθέτης την παρεvόχλησε σeξoυαλικά σε ηλικία 15 ετών, απάντησε: 

«Ήταν διευθύντρια στο μουσικό εργαστήρι που είχα. Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει και το έκανε με τον τρόπο της. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Αλλά από την άλλη, η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο... Θέλει βήμα ο άλλος. Πολλές φορές το βήμα παρεξηγείται..».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Εμένα το ενδιαφέρον μου έχει να κάνει με τα παιδιά. Δηλαδή όταν παρενοχλούνται παιδιά...  Είμαι 12 χρόνια πρέσβης στην Κύπρο του "Hope For Children". Από το 2008 προσπαθούμε να φέρουμε νόμους στην Ελλάδα, που ψηφίστηκαν στην Κύπρο. Δυστυχώς, κάποιοι από τους βουλευτές - δεν θέλω να κατονομάσω - δεν έκαναν τίποτα γι' αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών, που ήταν δικαστές, γυμvαστές, καθηγητές... Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν έξι χρονών. Το κακoπoιούσε ο πατέρας του, δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές τέτοιες ιστορίες, αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω. Αν αποφασίσει κάποιος να το κάνει μέσω της νόμιμης οδού, θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, οι μετρήσεις δείχνουν ότι 1 στα 5 παιδιά είναι σeξουαλικά κακoποιημέvo και μιλάμε για την Ελλάδα, όχι για τη Ζιμπάμπουε... Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Κύπρο...».

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη.