Breaking News

Πέθανε ο θρύλος Johnny Pacheco (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Johnny Pacheco, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ιδρυτές πατέρες της σάλσα, ενώ ήταν συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Fania Records.

Όπως αναφέρει το Deadline, o Johnny Pacheco πέθανε μετά από νοσηλεία με πνευμονία. H Fania Records ανακοίνωσε το θάνατό του το απόγευμα της Δευτέρας.

«Η μουσική του θα ζήσει για πάντα και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες που συμμετείχαμε στο υπέροχο ταξίδι του» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η εταιρία σε ανάρτηση στο Instagram.

Johnny Pacheco

Το πραγματικό του όνομα ήταν Juan Azarías Pacheco Knipping. Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1935 στο Santiago de los Caballeros της Δομινικανής Δημοκρατίας. Το 1946 μετακόμισε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, όπου συνέχισε να καλλιεργεί την αγάπη του για τη μουσική, παίρνοντας μια ποικιλία οργάνων, όπως φλάουτο και ακορντεόν, ενώ σπούδασε στη διάσημη Σχολή Juillard.

Στη Νέα Υόρκη ο Pacheco ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας με τον Gil Suarez, ενώ συνεργάστηκε με τους Eddie Palmeri, Barry Rogers, Al Santiago, Ray Santos και Mike Collazo σχηματίζοντας τους "The Chuchulecos Boys".

Χρόνια μετά τη συνάντησή του με άλλους μουσικούς, όπως ο Charlie Palmieri και ο Al Santiago της Alegre Records, ο Pacheco γνώρισε τον Jerry Masucci, ιδρύοντας το 1964 τη Fania Records.

Η δισκογραφική εταιρεία βοήθησε στην προώθηση πολλών καλλιτεχνών, όπως οι Celia Cruz, Larry Harlow, Ray Barretto, Bobby Valentin και άλλοι.

Ο Pacheco ήταν υποψήφιος 9 φορές για Grammy. Με τη Fania Records δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ζωντανό στούντιο άλμπουμ με μουσικούς της salsa, οι οποίοι έγιναν γνωστοί ως Fania All-Stars.