Breaking News

Κέρκυρα: Παρέλυσε νοσηλεύτρια μετά τον δεύτερο εμβολιασμό (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα νοσηλεύεται με αυτοάνοσο νευρολογικό και εξετάζεται αν η κατάστασή της συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

«Έχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre. Οι γιατροί εκεί πιστεύουν ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Η συνάδελφος έκανε τη δεύτερη δόση και αισθάνθηκε άσχημα. Είχε πόνο, ζαλάδες, πυρετό και πλέον νοσηλεύεται.

Καλούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά αυτό που συνέβη ήταν μία παρενέργεια σοβαρή και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για την αποκατάστασή της.

Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σαφέστατα ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου. Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν έπαθαν τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό, αλλά αυτό που έπαθε η συνάδελφος είναι παρενέργεια του εμβολίου.

Έχω την πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Οι γιατροί εκεί το λένε ξεκάθαρα, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια σοβαρή παρενέργεια στους 400.000 εμβολιασμούς, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Έχει πρόβλημα στα κάτω άκρα κι έχει τρομοκρατηθεί».

Αμέσως μετά τη δεύτερη δόση ανέβασε πυρετό, είχε έντονους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο».

Στη συνέχεια οι ρεπόρτερ του Open είπαν ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, επιβεβαίωσε  την ύπαρξη του περιστατικού, όμως οι γιατροί φέρεται μην έχουν αποφασίσει ξεκάθαρα αν πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.

Δείτε το βίντεο.