Breaking News

Κώστας Μπακογιάννης: «Ο μεγάλος μας αντίπαλος στην Αθήνα είναι η μοναξιά» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι», η οποία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς σε πολίτες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ υπογράμμισε ότι θεωρεί αυτονόητο πως θα γίνει εμβολιαστικό κέντρο στην Αθήνα.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι θα υπάρξει εμβολιαστικό κέντρο στο Δήμο Αθηναίων. Εμείς έχουμε θέσει όλο το μηχανισμό του Δήμου στη διάθεση του Κράτους και ελπίζω, πολύ σύντομα, να το δρομολογήσουμε» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Από κει και πέρα ο μεγάλος μας αντίπαλος στην Αθήνα - γιατί μην ξεχνάτε ότι η Αθήνα είναι μία μεγάλη πόλη, με μία πολύ μεγάλη πυκνότητα και όπως όλες οι μεγάλες πόλεις στον κόσμο, σηκώνει όχι μόνο το ιικό βάρος, αλλά και το οικονομικό και το κοινωνικό βάρος - είναι η μοναξιά. 

Έχουμε, λοιπόν, το "Βοήθεια στο Σπίτι Plus". Ο τηλεφωνικός αριθμός είναι το 210-3428745. Αν μας βλέπει κάποιος ηλικιωμένος ή κάποιος που νιώθει μια αδυναμία ας πάρει ένα τηλέφωνο και, εφόσον υπάρχει αντικειμενική ανάγκη, ένας άνθρωπος από το Δήμο Αθηναίων θα πάει και θα χτυπήσει την πόρτα του. Ο Δήμος αναλαμβάνει και τη μεταφορά των ηλικιωμένων στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως και την επιστροφή τους στο σπίτι».

Να σημειωθεί ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν. Στόχος είναι όλοι οι προαναφερόμενοι να εξυπηρετούνται από τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους νοσηλευτές και τους βοηθούς του προγράμματος.

Δείτε τις δηλώσεις του στην εκπομπή του Open.