Breaking News

Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτης που θαύμαζα με έβριζε στις πρόβες» - Ο σύμβουλος γάμου και ο παιδοψυχολόγος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μελέτης Ηλίας κάθισε την Κυριακή στον καναπέ του Dot και σχολίασε όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάτρου, ενώ θυμήθηκε και τη λεκτική κακoποίηση που υπέστη από διάσημο σκηνοθέτη με αποτέλεσμα να φύγει από παράσταση. 

Νωρίτερα μίλησε για τη ζωή του και αναφέρθηκε στον σύμβουλο γάμου που επισκέπτονται με τη γυναίκα του, όπως και στον παιδοψυχολόγο στον οποίον έχουν απευθυνθεί.

Μεταξύ άλλων, ο  Μελέτης Ηλίας είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο: 

«Θεωρώ ότι η δουλειά του ψυχολόγου είναι τρομερά σημαντική. Είτε ως μονάδα, είτε ως ζευγάρι, είτε ως παιδί. Θεωρώ ότι ένα παιδί πρέπει να παρακολουθείται από ειδικό, χωρίς να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα, μόνο και μόνο για να καταλάβει κάποια πράγματα μέσα του. Όταν ήρθε το δεύτερο παιδί, η κόρη μου έβγαζε κάποιες περίεργες συμπεριφορές. Αποφασίσαμε από κοινού με τη γυναίκα μου να ρωτήσουμε έναν ειδικό και ουσιαστικά έχουμε κρατήσει αυτή την επαφή, μία φορά την εβδομάδα. Θεωρώ ότι η βοήθεια από ειδικό είναι μεγάλο κέρδος για ένα παιδί όταν θα φτάσει στην εφηβεία.  

Εμείς πήγαμε σε σύμβουλο γάμου για τα γνωστά ζητήματα που έχει κάθε ζευγάρι. Ουσιαστικά ο ψυχολόγος έχει και την ιδιότητα του συμβούλου γάμου. Περνούσαμε δυσκολίες. Η καθημερινότητα είναι τεράστια δυσκολία για ένα ζευγάρι κι από εκεί και πέρα ξεδιπλώνονται διάφορα προβλήματα. Η διαδικασία της ψυχανάλυσης κάνει πιο απλά τα πράγματα.  

Στο χώρο του θεάτρου δουλεύω περίπου από το 2000. Μου έχουν συμβεί δύσκολα περιστατικά. Τελειώνεις μία σχολή και πας σε μία δουλειά και συνεργάζεσαι με έναν κορυφαίο σκηνοθέτη και διαπιστώνεις ότι στις πρόβες είναι από τους πιο δύσκολους συνεργάτες... Με μείωνε, με έβpιζε και με έφερνε σε δύσκολη θέση. Το είχα υποστεί αλλά τον θαύμαζα απεριόριστα και ήμουν σε μια δυσκολία... Προσπάθησα να σκύψω το κεφάλι κάτω και να πω "Ό,τι μου λέει έχει δίκιο γιατί είναι ο καλύτερος. Εγώ ακόμα δεν έχω τα εφόδια να τον αντιμετωπίσω, να σταθώ πάνω στη σκηνή". Ήταν περίεργη η ισορροπία.

Η απόφαση που με καθόρισε ήταν ότι σηκώθηκα κι έφυγα. Δεν το άντεξα. Είχα σκεφτεί τότε μέχρι και αν αξίζει να γίνω ηθοποιός. Ήθελα να τα παρατήσω και να πάω στο εξωτερικό. Ένιωθα ότι απέτυχα. Δεν πρόκειται για κάποιον από αυτούς που έχουν ακουστεί αυτές τις μέρες. Δεν συνεργαστήκαμε ποτέ ξανά. Επίσης, δεν έτυχε να συνεργαστώ και με τα ονόματα που ακούμε αυτή την περίοδο.

Ως μαθητής του Θεάτρου Τέχνης είχα ακούσει φρικαλέες ιστορίες για τον Κουν και άλλους. Δεν ξέρω αν ήταν "χαλασμένο τηλέφωνο", που το μικρό γίνεται τεράστιο ή ήταν όντως έτσι... Ακούγαμε φρικαλεότητες, πολύ δύσκολες καταστάσεις και υποτίθεται για "αυθεντίες" του είδους. Αλλά λες δεν μπορεί να είναι όλοι έτσι... Ευτυχώς εγώ βρέθηκα σε συνεργασίες που ήταν όλα μια χαρά.

Ξέρω περιστατικά που όταν κάποιος τολμούσε να μιλήσει ή να αμφισβητήσει, εξαφανιζόταν από το χώρο την επόμενη μέρα. Αυτό είναι σοκαριστικό. Δε θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Αλλά θυμάμαι περίπτωση που μετά από 2-3 χρόνια αναρωτιέσαι "Πού είναι αυτός ο ηθοποιός;"».

Δείτε τη συνέντευξη.