Breaking News

Σ. Μπιμπίλας: «Μπορεί να επαναφέρουμε την άδεια ηθοποιού - Αν μιλήσουν τα αγόρια θα τρίξουν καρέκλες» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) κάθισε τον καναπέ του Dot και μίλησε για όλα αυτά που αμαυρώνουν το χώρο του θεάτρου, για την κάθαρση που έρχεται μετά τις καταγγελίες και για τη σιωπή που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια ενώ οι περισσότεροι γνώριζαν τι συμβαίνει στα κλειστά καμαρίνια.

Μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο:

«Ακόμα κι εγώ, που είμαι 45 χρόνια μέσα σ' αυτόν το χώρο, μερικά πράγματα που ακούω με εκπλήσσουν. Όχι ότι δεν ήξερα πράγματα. Κάποια τα ήξερα, όλοι μας πρέπει να νιώθουμε συνένοχοι αφού είμαστε συνένοχοι στη σιωπή. Η σιωπή είναι σ' όλη την κοινωνία. Όλοι ήταν "να μην το πούμε"... Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο φόβος σταμάτησε να υπάρχει, υποχώρησε...  Ωστόσο είναι επικίνδυνο να γράφει ο καθένας τα εσώψυχά του στο διαδίκτυο καθώς κάποιοι μπορεί να γράφουν και ψέματα...

Δημιουργούμε στο ΣΕΗ μία επιτροπή από ψυχολόγους και νομικούς για να δούμε ποιες περιπτώσεις μπορούν να πάνε στη Δικαιοσύνη... Είναι πολλές κοπέλες που λένε ότι "Δεν θέλω θα βγω να μιλήσω γιατί θα πούνε ότι είμαι νέα ηθοποιός και το κάνω για να γίνω γνωστή".,, Έχουμε μία "δυσκίνητη" Δικαιοσύνη. Για τη Σοφία Παυλίδου δεν έχει οριστεί ακόμα η δικάσιμος. 

Το Πειθαρχικό, που του έδωσαν τόσο μεγάλο βάρος κάποιες εκπομπές, είναι ένα διπλανό όργανο από το Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι θεσμικό όργανο, που προβλέπεται από πολύ παλιά - 150 χρόνια πριν έγινε το καταστατικό -, το οποίο είχε μεγάλη δύναμη όταν υπήρχε η άδεια της ασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού. Η Μελίνα Μερκούρη σκέφτηκε να την καταργήσει, αλλά την ψήφισαν οι ηθοποιοί. Μεγάλος λάθος η κατάργηση της άδειας του ηθοποιού, έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει και πιθανόν να την επαναφέρουμε.

Οι ηθοποιοί, που κατηγορούνται, παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό, το οποίο θα αποφασίσει και θα δούμε τι θα γίνει.

Το θέμα δεν έχει κορυφωθεί γιατί αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πάρα πολύ σοβαρά κι επικίνδυνα. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει λάθη πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη από την κοινωνία, όχι μόνο από το χώρο μας...

Οι παθόντες έχουν έρθει προς εμάς και μιλάνε, αλλά οι φερόμενοι ως θύτες δεν έχουν έρθει ακόμα... Είναι και τα αγόρια πάρα πολλά κι αν ανοίξουν το στόμα τους, τότε θα τρίξουν καρέκλες. Αυτό έχω να πω...»

Δείτε  το βίντεο.