Breaking News

Α. Μπουρδούμης για σκηνοθέτη: «Ήμουν μαθητής δραματικής σχολής... το σταμάτησα κι έπαθα σχεδόν ναυτία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Παρασκευής ο Θέμης Γεωργαντάς φιλοξένησε τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος παραχώρησε στο After Dark μία εκ βαθέων και αποκαλυπτική συνέντευξη.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός σχολίασε το κύμα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είπε στον παρουσιαστή:

«Είναι ένα κοινωνικό θέμα. Η κοινωνία μας έχει διάφορες βιτρίνες, μία πολύ ισχυρή βιτρίνα είναι του θεάτρου, του θεάματος, του τραγουδιού... Αυτή η λάμψη είναι πολύ ελκυστική. Όλοι θέλουμε να μπούμε μέσα σ' αυτόν το λαμπερό κόσμο, που έχει, όμως, σκοτάδι. Ξέρεις... πριν ανοίξει το φως στη σκηνή υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Ο ηθοποιός καλείται να περπατήσει στο σκοτάδι μέχρι να ανοίξουν τα φώτα... Αυτό το σκοτάδι πρέπει να το λαμπρύνουμε κι είναι υποχρέωση της δικής μου γενιάς, των 40ρηδων και των 45ρηδων να βγουν προς τα έξω. Είμαι μαζί με τα κoρίτσια και τα αγόρια.

Είχα κι εγώ περιστατικά κατά καιρούς και 19 ετών που τα πράγματα είναι στον αέρα και δεν ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι. Μπαίνεις σε ένα χώρο, που είναι κάτι καινούργιο για σένα...

Ήμουν μαθητής δραματικής σχολής και συνάντησα ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Κάναμε κάποια ιδιαίτερα και σιγά - σιγά η σχέση δασκάλου και μαθητή δημιούργησε μια εμπιστοσύνη, γιατί αυτό είναι το θέμα.

Σε ένα μάθημα έγινε μια κρούση παραπάνω κι εγώ αντέδρασα. Αντέδρασε και το σώμα μου, το σταμάτησα κι έπαθα σχεδόν ναυτία εκείνη την ώρα. Εξαφανίστηκα και δεν τον ξαναείδα. Φοβήθηκα, με κυρίευσε ο φόβος κι αναρωτιόμουν "Μήπως φταίω εγώ; Μήπως κάτι έκανα;". Μπαίνουν τέτοια ερωτήματα, είναι φυσιολογικό για ένα παιδί 18 - 19 ετών απέναντι σε έναν άνθρωπο που κρατάει μία θέση εξουσίας. Σαφώς και σκεφτόμουν μήπως αυτό μου κάνει κακό στη δουλειά... 

Πέρασε ο καιρός, ήρθε η συγγνώμη του και η σχέση μας αποκαταστάθηκε... Το μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από τη δική μου ιστορία είναι ότι και μπορείς να μιλήσεις και να καταλάβεις ότι "φίλε, δεν τρέχει κάστανο". Όχι, ως εδώ, δεν συμβαίνει τίποτα και δεν θα μου κάνεις κακό.»

Δείτε το βίντεο.