Breaking News

ΟΑΕΔ: Νέα ψηφιακή αίτηση για το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του ΟΑΕΔ για την αποτελεσματικότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενεργοποιήθηκε νέα υπηρεσία υποβολής αίτησης για το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων. 

Όπως αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν πλέον να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το μηνιαίο βοήθημα ανεργίας, ύψους 399,25€ για 3 έως 9 μήνες ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Δικαιούχοι είναι οι αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31.12.2016 είχαν υποχρέωση υπαγωγής στον τ.Ο.Α.Ε.Ε., στον τ.Ε.Τ.Α.Π. - Μ.Μ.Ε. ή στον τ.Ε.Τ.Α.Α. (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Τομέα Ασφάλισης Νομικών) και ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει».